Egészséges alap a rohanó hétköznapokra
Hétköznap nem sok időnk és kedvünk van bonyolult vacsorát készíteni, így hajlamosak vagyunk rendelni valamit, vagy beérni egy szendviccsel, esetleg kihagyni az egész étkezést. Hogy változatosabban és egészségesebben zárjuk a napot, főzzünk puhára egy nagy adag gabonát a hétvégén, tegyük a hűtőbe adagonként, és az elkövetkezendő napokban csak melegítsük fel.
Nagy előnye, hogy változatosan fűszerezhető, köretként, vagy salátákban is megállja a helyét. Sőt, annyi féle gabonaféle van, hogy nehéz ráunni – érdemes így minden héten mást főzni. Jöhet a quinoa, a hajdina, köles, de még a rizsek is (igen, a fehéret is be kelet dobni).
Keverhetjük utána babbal, zöldségekkel (fagyasztottal, vagy pirítottal), húsfélékkel (ezt is előre el tudjuk készíteni). Különböző fűszerekkel pedig rendkívül változatos étel lehet. Szósokkal is érdemes kísérletezni, hogy megismerjük azt az ízvilágot is.
via: The Kitchn