Drew Barrymore hosszú utat tett meg, mire megtalálta helyét a konyhában
A hollywoodi színésznő nem rejti véka alá az ételek iránti szenvedélyét. Saját nevére keresztelt talkshow-jában gyakran beszél kedvenc séfjeiről.
A People magazinnak adott interjújában azt is elmondta, egy egész könyvespolca van tele szakácskönyvekkel, amelyekre úgy tekint, mint tankönyvek; az első betűtől az utolsóig átolvassa őket.
“Anyukám, akivel nem sokáig éltem együtt, már a ’70-es években is vegetáriánus volt. Nálunk már akkor granola, zöldségek és egyéb, a tiszta táplálkozás alapjait jelentő ételek voltak a terítéken. Ez annyira beépült az életembe, hogy számomra ma is ezek jelentik a táplálkozásom gerincét.”
De nem volt ez mindig így. Tizennégy évesen, amikor elköltözött otthonról, saját bevallása szerint rengeteg “szemetet” evett, mivel úgy gondolta, a főzés nem neki való.
Drew a 20-as éveiben kezdett el érdeklődni a konyhaművészetek iránt, amikor karrierje révén elkezdte járni a világot. “Rengeteg helyen jártam, csomó ételt megkóstoltam, lettek kedvenc szakácsaim. Ez végül annyira inspirált, hogy a 30-as éveimben én magam is elkezdtem főzni.”
Olyannyira, hogy jó barátjával, a séf Pilar Valdesszel most egy szakácskönyvön dolgoznak.
A színésznő életébe annyira beépült a konyha iránti szerelem, hogy már két kislányát is megfertőzte vele. A nyolc éves Olive például már csodálatos reggelit készít.