Bor+jégkrém – nem külön, hanem egyben
A DiVino wine bar és az Anjuna Ice Pops nyári szerelemgyerekeként megszülettek a SUMMERWINE gyümölcsös-boros ice popok. A július 12-i bemutatón a Divino Bazilikánál és a Gozsduban sorban álltak az érdeklődők, a több száz ice pop pár órán belül elfogyott – elégedett arcokkal kísérve.
Ami a történetet illeti
„Körülbelül 3 hónap telt el azóta, hogy megszületett a boros ice popok ötlete és megkerestük az Anjunát, készítsenek jégkrémeket a DiVinos Juniborászok boraiból – mesélte Budavári Dóra és Szegő Fruzsina, a DiVino kommunikációs csapata. Kiemelték, régi vágyuk vált valóta a borok és a jeges édesség háziasításával. Első körben négy Juniborász borait választották ki, megkérték őket, válasszák ki, mely gyümölcsök passzolnak italaikhoz. Ez után, az Anjunás srácokon, Szabó Milánon és csapatán volt a sor, hogy megalkossák a tökéletes arányokat. Az eredmény 4 meglepően izgalmas ice-pop lett!
Kik a Juniborászok?
A Junibor – Fiatal Borászok Egyesülete 2008-ban alakult, eredetileg 40 év alatti borászokat tömörít megívásos alapon: a tagok szavaznak az új tagok felvételéről minden évben. Cél egy olyan közösség létrehozása, amely a jövő borászgenerációjának szakmai fejlődését biztosítja.
A DiVinoval kezdetektől fogva kapcsolatban állnak: borbárokban csak a Juniborászok válogatott borai kaphatók. A borászok (köztük olyan nevek, mint Konyári, Kamocsay, Gere, Gál, Takler, Szepsy) a DiVino mindennapjaiban is részt vesznek, rendszeresek a borász fogadóórák, ahol sokszor hordómintákkal és csak a pincéknél kapható tételekkel is lehet találkozni.
Az Anjuna örömmel vette a megkeresést
Már két éve, első üzletük megnyitásakor felötlött bennük, hogy érdemes lenne kísérletezni boros jégkrémekkel, így egyből igent mondtak a mostani megkeresésre. „Elképesztően izgalmas volt az egész folyamat, egészen onnantól kezdve, hogy megérkeztek hozzánk a borok, a kísérletezésen keresztül odáig, hogy végre elkészült a négy tökéletes ice-pop!” – mesélte Milán, aki az Anjuna Ice Pops egyik alapítója.
A csapat több alapanyaggal is kísérletezett, végül ezek lettek a kedvencek:
Bolyki Pincészet – Egri Bikavér: Erdei gyümölcsös bikavér jégkrém, a felső 1/3-a kolumbiai étcsokoládéba mártva. Kb: 3% alkoholtartalom
Miklós Csabi – Királyleányka: Narancsos fehér bor jégkrém, benne friss eperszeletekkel. Kb 3,5% alkoholtartalom
Dúzsi Tamás Pincészete – Rozé: Epres “rozéfröccs” jégkrém. Kb.: 6% alkoholtartalom
Homola Pincészet – 100% Balaton: Sárgabarackos fehér bor jégkrém. Kb 3% alkoholtartalom
A Summerwine ice-popkat megálmodó és megalkotó csapat alig várta, hogy maguknak a borászoknak is bemutathassa a saját boraikból készült jégkrémeket. Természetesen, mindenkinek nagyon ízlett, sőt, Bolyki János saját bevallása szerint „az Egri Bikavérem még sosem volt olyan finom, mint ezzel a jégkrémmel együtt kóstolva!”
A négyféle jégkrém-különlegességet a DiVino Gozsdu udvari üzletében és az Anjuna boltjaiban és triciklijein kaphatóak (utóbbiban az ízek felváltva lesznek elérhetők). Emellett a Homola Borteraszon a 100% Balaton + sárgabarack (850 Ft), a Miklóscsabi Pincéjében a Királyleányka + narancs, eper (850 Ft), a Bolyki Pincészetben az Egri Bikavér + erdei gyümölcsök (1050 Ft), a Dúzsi Tamás Budapesti Borboltjában pedig a Rozé + eper (850 Ft) kóstolhatók.