Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Az ország 56 legklasszabb tűzrakóhelye egy térképen

Rákóczi Feri ajánlásával
2021. May 25.

A járványhelyzet ugyan enyhülni látszik, és egyre több program válik újra elérhetővé számunkra, sokakban ott motoszkál még az érthető óvatosság. Otthon ülni azonban képtelenség többé, így akik egyelőre nem vágynak tömegbe, azoknak a legkiválóbb úti cél az ország 56 kiemelt kültéri tűzrakóhelyének egyike. Barátainkkal közösen készíthetünk isteni fogásokat a természet lágy ölén egy kisebb – vagy éppen kiadós – túrát követően.

A grillszezon nem csupán a kerti sütögetést jelenti, hiszen miért ne lehetne egy rövid sétát vagy éppen nagyobb túrát egy frissen elkészített fogással a természetben lefojtani. Családok, barátok, munkatársak egyaránt vágynak most mindennél jobban a négy fal helyett a természetbe, így a Bonduelle olyan tűzrakóhelyeket gyűjtött össze egy térképre, amelyek országszerte biztosítanak felhőtlen kültéri szórakozást a kezdő és profi grillezőknek egyaránt. A térképen nem csupán a sütögetésre alkalmas pontok tűnnek fel hazánk legkülönbözőbb részein, hanem Rákóczi Feri grilltippjei, valamint általános tűzrakási tanácsok is segítenek minket a tervezésben.

Forrás: Bonduelle

A hiánypótló grilltérképre gondos válogatás után 6 Pest megyei és 50 vidéki tűzrakóhely került fel, amelyek olykor ismert és közkedvelt kirándulóhelyek mentén találhatók (mint például a Normafa egyik sütögető pontja), olykor pedig csendes, rejtett zugokat rejtenek (ahogyan például a velemi Kultúrák hegye tanösvény is). Az aktuális tűzrakási szabályokat figyelembe véve a szabadtéri sütés során nemcsak nehéz, fűszeres grillhúsokat, de egészséges, finom és tápláló köreteket és salátákat is érdemes fogyasztanunk, főként, ha beköszönt a meleg, fülledt nyár. A grillhúsok és kolbászkák mellé – vagy akár helyettük is – isteni grillzöldségeket készíthetünk, szuper salátákat üthetünk össze és egészen új ízvilágokat fedezhetünk fel. A grilltérkép sok-sok finom grill recept társaságában a Bonduelle grill aloldalán is megtalálható.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Íme 21 grillre vele kaja, amelyeket érdemes kipróbálni

Íme 21 grillre vele kaja, amelyeket érdemes kipróbálni

Hívjuk elő kísérletezőbb énünket!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!