Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Apró trükkök a még finomabb jeges teához

2020. May 24.

Ha nyár, akkor jeges tea! Márpedig az év legmelegebb időszaka feltartóztathatatlanul közeledik, ezért épp itt az ideje levenni a legfelső polcról az idáig szabadságolt kancsót, és elkészíteni a szezon első hűsítő italát. Maga az eljárás roppant egyszerű, de a lényeg ezúttal is a részletekben rejlik. Mutatunk pár kis trükköt, amellyel még ízletesebb lesz a szomjoltó nedűnk.

Csakis friss, valódi hozzávalókat használjunk!

Rendben, pár perccel több lesz a munka a teánkkal, de felejtsük el az előre bekevert porokat, mesterséges adalékanyagokat tartalmazó tasakokat, instant teákat.

Édesítsünk sziruppal!

A jeges teát muszáj édesítenünk, hogy igazán finom legyen. A legjobb megoldás, ha házi szirupot készítünk 1 rész cukorból és 1 rész vízből főzve. (A két összetevőt forraljuk össze egy lábasban, majd lassú tűzön, gyöngyöztetve főzzük addig, amíg szirupos állagúra sűrűsödik.) A szirup tökéletesen oldódik, és ízlésünk szerint adagolhatjuk. Akkor csorgassuk a teához, amikor még forró az ital.

Fekete teából készítsük!

A klasszikus, aromás fekete tea a legjobb választás, részesítsük előnyben a szálas kiszerelést! Persze a zöld tea vagy a gyümölcsös verziók sem rosszak, de ha eleve szeretjük a fekete teát, ezúttal is döntsünk mellette. És még egy fontos dolog: sűrűbb főzetet készítsünk és/vagy számoljunk hosszabb áztatási idővel, hiszen a jégkockák hígítani fogják a teánkat.

Keserű?

Van megoldás, ráadásul elsőre lehet, hogy meglepő: a keserű ízt egy csipet szódabikarbóna simán elveszi.

Legyünk türelmesek!

Várjuk meg, amíg a tea magától kihűl, majd csak ezután töltsük a jégkockákkal megpakolt kancsóba. Ha túl gyorsan lehűl a tea, veszít az aromájából.

Mi a helyzet a citrommal?

Először is ne használjunk bolti, üveges kiszerelésű citromsűrítményt, vegyünk inkább friss gyümölcsöt! Ne adjuk kifacsarva a teához, inkább vágjuk gerezdekre, és kínáljuk a kész tea mellé. Így mindenki saját magának állíthatja be az ital savasságát a friss citrommal.

Forrás: Reader’s Digest

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ezzel a teával tényleg búcsút mondhatunk a hasi zsírnak?

Ezzel a teával tényleg búcsút mondhatunk a hasi zsírnak?

Állítólag 10 nap után érzékelhető a változás

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!