Apró trükkök a még finomabb jeges teához
2020. May 24.Ha nyár, akkor jeges tea! Márpedig az év legmelegebb időszaka feltartóztathatatlanul közeledik, ezért épp itt az ideje levenni a legfelső polcról az idáig szabadságolt kancsót, és elkészíteni a szezon első hűsítő italát. Maga az eljárás roppant egyszerű, de a lényeg ezúttal is a részletekben rejlik. Mutatunk pár kis trükköt, amellyel még ízletesebb lesz a szomjoltó nedűnk.
Csakis friss, valódi hozzávalókat használjunk!
Rendben, pár perccel több lesz a munka a teánkkal, de felejtsük el az előre bekevert porokat, mesterséges adalékanyagokat tartalmazó tasakokat, instant teákat.
Édesítsünk sziruppal!
A jeges teát muszáj édesítenünk, hogy igazán finom legyen. A legjobb megoldás, ha házi szirupot készítünk 1 rész cukorból és 1 rész vízből főzve. (A két összetevőt forraljuk össze egy lábasban, majd lassú tűzön, gyöngyöztetve főzzük addig, amíg szirupos állagúra sűrűsödik.) A szirup tökéletesen oldódik, és ízlésünk szerint adagolhatjuk. Akkor csorgassuk a teához, amikor még forró az ital.
Fekete teából készítsük!
A klasszikus, aromás fekete tea a legjobb választás, részesítsük előnyben a szálas kiszerelést! Persze a zöld tea vagy a gyümölcsös verziók sem rosszak, de ha eleve szeretjük a fekete teát, ezúttal is döntsünk mellette. És még egy fontos dolog: sűrűbb főzetet készítsünk és/vagy számoljunk hosszabb áztatási idővel, hiszen a jégkockák hígítani fogják a teánkat.
Keserű?
Van megoldás, ráadásul elsőre lehet, hogy meglepő: a keserű ízt egy csipet szódabikarbóna simán elveszi.
Legyünk türelmesek!
Várjuk meg, amíg a tea magától kihűl, majd csak ezután töltsük a jégkockákkal megpakolt kancsóba. Ha túl gyorsan lehűl a tea, veszít az aromájából.
Mi a helyzet a citrommal?
Először is ne használjunk bolti, üveges kiszerelésű citromsűrítményt, vegyünk inkább friss gyümölcsöt! Ne adjuk kifacsarva a teához, inkább vágjuk gerezdekre, és kínáljuk a kész tea mellé. Így mindenki saját magának állíthatja be az ital savasságát a friss citrommal.
Forrás: Reader’s Digest