Apró konyhai trükkök, amelyekkel megkönnyítjük a sütés-főzést
Fagyasszuk le a zabkását muffintepsiben: ha nem bírjuk az instant zabkása ízét, de nincs időnk/kedvünk minden reggel elkészíteni, dobjuk össze előre. Adagoljuk a kész zabkását muffintepsibe, fagyasszuk le, majd tároljuk légmentesen lezárható zacskóban.
Méz adagolása: A nyúlós ragadós alapanyagok (szirupok, méz, stb.) könnyebben lecsurognak a mérőkanálról, ha előtte azt befújjuk tapadásmentes spray-vel.
Banánfagyasztás: Smoothie-k, banánkenyerek alapanyagát karikázzuk fel, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezve, toljuk be a hűtőbe.
Daráló tisztítása: Őröljünk egy menetet fehér rizzsel, az letisztítja az oldalára tapadt maradékot.
Íz a maximumon: Sózzuk meg az édes süteményeket, így jobban kihozzuk az ízüket.
Jegeskávékhoz: Jégkockatartóban fagyasszunk le egy adag cold brewt, azt tegyük a kávénkba sima jégkocka helyett, így nem fog kedvenc feketénk felvizesedni.
Egyforma kekszek: Használjunk fagyikanalat a kiadagoláshoz, így pont ugyanakkora kekszeket kapunk.
Fedés alufóliával: Ne aggódjunk, ha nem rendelkezünk megfelelő méretű fedővel, zárjuk le alufóliával a serpenyő/lábas tetejét.
Ha hirtelen kéne egy kis finomság: Gyúrjuk be a tésztát, és kis adagokban fagyasszuk le, így ha legközelebb ránk törne a nassolhatnék, csak be kell dobni a sütőbe.
Friss kenyér: Fagyasszuk le a szeletelt kenyeret, hogy tovább maradjon friss.
Csúszásmentes vágódeszka: Hogy ne mozogjon a deszka, amíg vágunk rajta, rakjunk alá nedves konyharuhát. Azon könnyedén megtapad.
Főzzük a quinoát úgy, mint a tésztát: A puha quinoa titka, hogy úgy főzzük ki, mint a tésztát, majd pároljuk.
Dobjuk fel a süti alapport: félkész, dobozos sütiporokat számos módon felturbózhatunk; rakjunk bele például színes cukrot.
Pillecukorral a puhább barna cukorért: Rakjunk a barna cukor zacskójába egy szem pillecukrot, mely puhábban tartja azt.
forrás: popsugar.com