Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A vízivás mellett ezekkel jól hidratálódhatunk

Alapjában véve nagyon fontos a hidratáltság (többek között a bőrünk és az agyunk is profitál belőle), nyáron pedig még inkább oda kell figyelni arra, hogy rendszeresen juttassunk folyadékot a szervezetünkbe. Néhány étel és ital megemelheti H2O-bevitelt, és olyan extra tápanyagot adnak, melyet az ízesített vizekből nem kapunk meg.
2017. June 28.

 

görögdinnye: Azért annyira frissítő beleharapni egy szelet dinnyébe, mert 93%-a víz, így tökéletes uzsonna tóparti hűsöléshez.

eper: Más bogyósgyümölcsöknél (áfonya, málna, szeder) magasabb a víztartalma, így még egy epres desszerttel is viszünk be folyadékot. Emellett káliumot is tartalmaz, mely segít fenntartani a szervezet folyadékegyensúlyát.

uborka: Tálaljunk a vacsora mellé egy ropogós uborkasalátát. A hidratáló zöldség magnézium és káliumtartalma még a bőrünket is ragyogóvá varázsolja.

paradicsom: Súlyának 94%-a víz, salátákban, szendvicsekben, de magában is finom.

bébi répa: Meglepő, de több vizet tartalmaznak, mint egy nem-bébi sárgarépa. Plusz gyerekeknek jobban tetszik a mini verzió.

leveles zöldek: A spenót és a kelkáposzta tele vannak tápanyagokkal, ám ha folyadéktartalomról van szó, a jégsaláta mindent visz – őt követi a fejes saláta, zöldsaláta és a római.

zsírmentes tej: Fajtától függően 85-95%-ban tartalmaznak vizet, a maradék rész pedig fehérje, cukor, zsír és egyéb előnyös tápanyagok keveréke.

joghurt: Már reggelinél kezdjük el a hidratálást, fogyasszunk natúr joghurtot (85-88%-a víz). A teljes zsírtartalmú verziók a legjobbak, ezekben van kálium és nátrium, melyek feltöltik a szervezetünk elektrolitjait, mikor azok lemerülnek.

smoothie-k: A joghurtok és a gyümölcsök előnyeit duplázzuk meg azzal, hogy egy finom turmixszá keverjük őket.

zeller: Közel 96%-a víz, emellett káliumot, magnéziumot, kalciumot, vasat, cinket és rostokat tartalmaznak. Nem telítenek el, mégis csillapítják az éhséget.

kaliforniai paprika: A zöldet válasszuk, hiszen magasabb a víztartalma, mint a sárgának vagy a pirosnak (kb. 92%). A bennük levő C-vitamin pedig még több előnyhöz juttatja a szervezetünket.

cukkini: Kb. 95%-a víz, viszont ha megfőzzük, elvész ez a jó tulajdonsága. A nyers változatból viszont nemcsak vizet, hanem folsavat, káliumot, A és C vitamint is tartalmaz.

kókuszvíz: A sportitaloknál alacsonyabb a kalória- és nátriumtartalma, a benne levő természetes cukornak és káliumnak köszönhetően hamarabb helyreállítja a vércukrunkat edzés után, mint a víz.

kantalup dinnye: Dobjuk be ezt is a gyümölcssalátánkba, hiszen nem csak magas a folyadéktartalma (90%), de A és C vitaminok és kálium is található benne. Egy negyed kantalup pedig csupán 50 kalória.

savanyú uborka leve: A nátrium- és káliumtartalmának köszönhetően hamarabb töltődünk fel, mint a sima víztől.

leves: Vízből készülnek, a bennük levő hozzávalóktól pedig ízesek és tartalmasak lesznek.

zselés cukorka: Csak vizet kell hozzáadnunk és kész is egy hidratáló, finom desszert.

forrás: delish.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gyümölcs és zöldségmosási 1x1

Gyümölcs és zöldségmosási 1x1

Vajon a mosás tényleg segít?

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!