Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Répa (barna)cukor mázban

Köretnek kiváló, de lehet a fő fogásunk is, ha a köretünk hozzá egy kiadós saláta
2016. november 14.

Hozzávalók

  • 450 g bébirépa
  • ½ csésze víz
  • 1 ½ evőkanál vaj
  • 1 ½ evőkanál barna cukor
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés

1. Tegyük a répákat, a vizet, a vajat és a cukrot egy serpenyőbe, és közepes lángon kezdjük el forralni.

2. Vegyük vissza a hőfokot, és főzzük 6 percig.

3. Nagyobb lángon főzzük addig, amíg a víz elpárolog, és a répa megpuhul, kb. 5-6 perc alatt.

4. Vegyük le a tűzről, sózzuk, borsozzuk, Jó étvágyat!

 

Forrás: www.lilluna.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Narancsos lencsesaláta

Narancsos lencsesaláta

Nemcsak újévkor nagy kedvenc a lencse, egész évben szívesen készítem. Rendkívül sokféle módon variálható: a lencsefőzeléken túl a lehetőségek száma végtelen. Készíthetjük hússal, vagy anélkül, hagyományosan, vagy ahogy most, kicsit másképp.
Zeller majonézes mártásban (rémoulade)

Zeller majonézes mártásban (rémoulade)

A vékony csíkokra vágott zeller majonézzel, joghurttal, mustárral, egy kevés mézzel és citrusok levével elkevert mártásban tökéletes köret, és mindenféle sült hús remek kísérője.
Édes-savanyú, pácolt sárgarépa

Édes-savanyú, pácolt sárgarépa

Pácolt sárgarépa. Fogyaszthatjuk köretként, de sokféle ételbe jó alapanyagként. Hetekig eláll.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?