Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Szmodits Balázs

A világ egyik legjobb borszakértőjévé választották Herczeg Ágnest

2019. November 29.

Herczeg Ágnes magyar borszakértő a nemzetközi „The Future 50” díj elnyerésével a világ 31 legkiemelkedőbb új generációs borszakértőjének listájára került – jelentette be a WSET (Wine & Spirit Education Trust), valamint az IWSC (International Wine & Spirit Competition) csütörtökön. A „The Future 50” a WSET és az IWSC közös kezdeményezése, amely a következő generáció legjobb bor-, párlat- és szakészakértőit kívánja nemzetközi szinten elismertetni.

Több, mint 600 pályázó közül választotta ki a világhírű szakemberekből álló zsűri azt az összesen 50 szakértőt, akik a jövő generáció nemzetközileg is meghatározó szakemberei bor, szaké és párlat kategóriákban. Herczeg Ágnes többek közt azért részesült a megtisztelő elismerésben, mert az elmúlt három évben kimagasló eredményeket ért el tanácsadói és oktatói munkájával, továbbá jelentős szerepet vállal az ágazati innovációk és a társadalmi felelősségvállalás terén egyaránt.

Herczeg Ágnes 2010-ben szerezte meg Londonban az idén 50 éves WSET diplomáját, Magyarországon pedig 2015-ben az Év női vállalkozója címmel ismerték el tevékenységét. A Metropolitan Egyetem WSET képzésének szakmai vezetője és az egyetem Magisztrátusának tagja, a Decanter World Wine Award és az International Wine Challenge, Bacchus Wine International Challenge nemzetközi borversenyek bírálója, a Lidl Magyarország és számos borászat borstratégiai tanácsadója. A bor- és párlat szakmában tevékenykedő női szakértőket a Women of the Vine and Spirits tagjaként és magánemberként is támogatja, emellett mentorként egyengeti sok-sok nőtársa karrierjét.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Borral a feszes karokért?

Borral a feszes karokért?

Legalábbis Kate Hudson szerint. Vigyázat! Becsapós!
Óda egy(-két) pohár vörösborhoz

Óda egy(-két) pohár vörösborhoz

"A romantikus szempontokon túl, van egy egészen prózai oka annak, hogy szeretem az őszt: végre lehet vörösbort inni!"

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!