A sör felhasználásának 10 meglepő (és praktikus) módja
1.Dúsítja a lelapult hajat: A sörben levő B-vitamin és fehérje ápolja a hajszálakat, extra fényt ad, megelőzi a korpásodást. 3 ek. sört adjunk 1 csésze vízhez. Ezzel a keverékkel öblítsük át a hajunkat mosás után, majd mossuk ki.
2.Öntöttvas felületet tisztít: A még meleg serpenyőbe öntsünk annyi sört, hogy befedje az alját, hagyjuk rajta 5-10 percig, mossuk le. A szénsav megnehezíti az ételmaradékok tapadását.
3.Vonzza a pillangókat: Ezek a gyönyörű állatkák imádják a sör illatát. Keverjünk össze egy kevés sört banánpürével, és osszuk szét azt a kert különböző pontjain.
4.Fényt ad a régi arany ékszereknek: Öntsünk egy kevés világos sört egy rongyra, dörzsöljük át vele a fénytelen ékszereket, majd tisztogassuk meg sima ronggyal. A szénsav könnyedén leoldja az olajokat és a piszkot.
5.Zölddé varázsolja a gyepet: A füvön megjelenő barna foltokra öntsünk sört – pont annyit, hogy benedvesítse. A sör savai megölik a gombákat, a cukor pedig táplálja a gyepet.
6.Segít megszabadulni a bűzös borz szagától: Ha a kutyusunkat elgázosította egy borz, sörrel mossuk ki a bundáját, majd kutya samponnal. A sör élesztői áthatolnak a borz olajos bűzén, így hatékonyabbak, mint a víz. Ráadásul, az alkohol megöli a szagot okozó baktériumokat.
7.Fényesíti a fabútorokat: Sörrel átáztatott ronggyal dörzsöljük át a fa felületeket, majd egy szárazzal töröljük ét még egyszer. Az ital enyhe habossága fellazítja a koszt, míg a maláta színe kihozza a fa árnyalatait, az alkohol pedig fényesíti.
8.Távol tartja a darazsakat: Készítsünk egy csapdát. Töltsünk fel egy befőttesüveget félig sörrel, kenjünk vékony vazelinréteget az üveg felső részére, majd fúrjunk lyukat a tetejébe – ezen keresztül jutnak be a darazsak. A cukor odavonzza őket, viszont a csapdából már nem jutnak ki.
9.Rozsdaeltávolítás könnyedén: A rozsdás felületre terítsünk sörrel áztatott rongyot, hagyjuk rajta egy órát. A sör szénsavjai feloldják a rozsdát.
10.Megpuhítja a hússzeleteket: Egy lezárható tasakba tegyük a hússzeleteket, öntsünk hozzájuk egy doboz sört, és hagyjuk hűtőben állni egy órát. A szénsavak megpuhítják az izomrostokat, viszont mégsem olyan savasak, mint az ecetalapú marináló szószok, így nem kap markáns ízt a hús.
forrás: prevention.com