8 tipp grillezéshez
1.Elő a lekvárral
Ami a reggeli pirítóst megízesíti, a húsra is passzol. Jöhetnek a lekvárok, a dzsemek – az a legjobb, ha házi készítésűek.
2.Tekerjük fel a hőt
Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, hogy nem várjuk meg, amíg jól bemelegszik a rács. A magas hőfok kötelező, hogy jól átsüljön a hús és megfelelően kemény külső rétege legyen. Kb. 260-290 fokra van szükségünk, amelyhez gáz esetében 25-30, szén esetében 45-60 perc kell.
3.Az alufólia a barátunk
Zöldségkörethez ideális, ha fóliába rakjuk a felvágott zöldségeket, fűszerezzük, majd a rácsra rakjuk. 15-20 perc alatt kész is.
4.Lapogassuk meg a husit
A hamburgerbe készülő fasírtot lapítsuk ki szélesebbre, mint maga a buci, hiszen a sülés alatt összemegy.
5.Ne csak a zöldségekre gondoljunk
Hogy minimális erőbefektetéssel lenyűgözzük a vendégeinket, grillezzünk gyümölcsöket is. A grillezett őszibarack remek desszert – akár magában, akár fagylalt mellé tálalva.
6.Kísérletezzünk az ízekkel
Nincs semmi gond a só-bors párossal, de próbáljunk ki izgalmasabb ízesítéseket is. Amikor fűszerezünk, ne fukarkodjunk, hiszen a porok nagy része a rács alatt végzi.
7.Hagyjuk a könnyebb folyadékot
Igaz, hogy ez meggyorsítja a melegedési folyamatot, de az étel ízét is megváltoztatja. A begyújtást végezzük inkább hagyományosan, papírral. Ezután jöhet a szén, és meg is van a remek alapunk.
8.Ne féljünk a halaktól
Persze, senki sem akarja, hogy minden halízű legyen, így ez a legkevésbé népszerű alapanyag a grillen. Válasszunk tonhalat vagy lazacot, vágjuk azokat max. 5 cm-es vastagságúakra, majd grillezzük ugyan úgy, mint egy steaket – egy különbséggel: használjunk halspatulát.
via: Pure Wow