5 tipp palacsintasütéshez
1.Dobjuk meg a rosttartalmat
A legtöbb hagyományos recept fehérlisztet ír, amely semleges ízű, de semmilyen tápanyaggal nem bír. Az egészségesebb verzióhoz használjunk teljes kiőrlésű lisztet, vagy más gabonalisztet (kukorica, zab, hajdina). Az utóbbiból egy csésze 16 gramm rostot tartalmaz, míg a fehérlisztből ugyanennyi mennyiség csupán 3 grammot. Kezdésként a fehérliszt mennyiségének csak a felét helyettesítsük teljes kiőrlésű liszttel, hogy hozzá szokjunk az ízvilágához.
2.Ne lapogassuk a palacsintát
Ha a puffadtabb, amerikai stílusú palacsintát kedveljük, sülés közben ne lapogassuk a spatulával, hiszen így kinyomjuk belőle a levegőt, és összeesik.
3.Adjunk hozzá magvakat, gyümölcsöket, hogy fokozzuk az ízt
A palacsintatészta egy fehér vászon, amely arra vár, hogy feldobjuk. Minden 1,5 csésze liszthez jöhet 1 csésze ízesítő alapanyag. Áfonya, málna, fahéj, pirított mogyoró – szinte bármi játszik.
4.Készítsük el előre
Palacsintareggeli hétköznap? Semmi gond. Keverjük be még előző este a tésztát, tegyük a hűtőbe (egy napig is eláll), majd másnap csak ki kell sütnünk. A kisütött palacsinta is kibírja hűtőben.
5.Ne zsúfoljuk túl töltelékkel
Főleg akkor ne, ha már a tésztához is kevertünk ízesítő hozzávalókat. Az amerikai palacsintát tipikusan natúr formában fogyasztják, vajjal és juharsziruppal. Nem érdemes sok-sok ízt belepakolni az ételbe, hiszen akkor szinte semmit sem érzünk ki rendesen.
via: Eating well