5 tipp irodai bulikhoz
1.Ne várjuk el, hogy feltakarítsanak utánunk
Az iroda takarítói nem a személyes bejárónőink, így ne várjuk el, hogy az irodai buli rendetlenségét ők takarítsák fel utánunk. Ha az irodai konyha eszközeit (tányér, pohár, evőeszközök) használjuk a bulihoz, mossuk el, és rakjuk a helyükre, ne hagyjuk rászáradni a maradékot. Az átrendezett bútorokat pedig toljuk vissza a helyükre.
2.Vigyük ki a szemetet
Ne a tárgyalóterem kis kukáiba próbáljuk bepréselni az összes maradékot. Inkább használjunk szemetes zacskót, melyet hazafele menet bedobhatunk a kinti, nagy konténerbe.
3.Az iroda konyhája nem az otthoni konyhánk
Valószínűleg az irodai konyha nem olyan felszerelt, mint a sajátunk otthon, hiszen nem kell elviselnie egy nagy sütés-főzést. Mielőtt mosogatunk, kaparjunk le minden maradékot a szemetes zacskóba, nehogy leduguljon a lefolyó. Emellett érdemes extra mosogatószert hoznunk, ha a konyhai elfogyna.
4.Töröljük le az irodai felületeket
A takarító személyzet többnyire csak porszívózik és portalanít, így a mi feladatunk, hogy a foltokat, ételmaradékokat az asztalokról és egyéb helyekről eltüntessük. Legjobb, ha a kiöntött, kicseppent dolgokat azonnal feltöröljük, és nem várjuk meg vele a buli végét.
5.Hívjunk meg mindenkit
Meghívhatjuk a takarító személyzetet is, de ha csak zártkörű bulit rendezünk a kollégáinkkal, akkor legalább egy kis kóstolót hagyjunk nekik. Ezzel megköszönjük az extra munkát, melyet a bulink miatt végeznek.
forrás: The Kitchn