Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

3 ok, amiért könnyebb kitakarítani egy alkoholmentes buli után

Ússzuk meg a másnapos rendrakást!
2017. May 14.

Általában egy összejövetel előtt kitakarítjuk a házat (vagyis lehetőleg legtöbb pontját), hogy tiszta környezetben fogadhassuk vendégeinket. De egy vadabb buli után reggel a konyha és a nappali háborús övezetként fog kinézni. Ilyenkor újra ki kell takarítanunk, ami valljuk be, nem valami nagy öröm.

Felsorolunk most három okot arra, miért jár kevesebb kosszal egy alkoholmentes buli.

Nem lesz annyi pohár szerte szét: Ital felszolgálásakor rengeteg pohár használódik el (pl.: amelyek félig tele vannak, de már senki sem tudja, mi van bennük, vagy kié voltak). Rengeteg fajta ital lepi el a lakást: sörök, borok, rövidek – mindegyik más üvegből, különböző pohárban. Ráadásul ezek mind-mind a lakás különböző pontjain árválkodnak, és valószínűleg nem erre a kincsvadászatra szeretnénk reggel benevezni. Készítsünk inkább néhány alkoholmentes koktélt, így csak kancsók és poharak kellenek. A józan barátaink pedig hajlamosabbak a kukába tenni a nem használatos eszközöket, mint a könyvespolcra.

Kevesebb folt marad: Az italok minden partyban kiömlenek, erre csak papírkéztörlővel, alátétekkel tudunk felkészülni. Viszont ha senki sem csiccsent be, valószínűleg kevesebb borosüveg törik majd.

Viszlát, másnap!: Minden buli után szükséges egy rendrakás, ami sokkal jobban megy, ha nem egy lerombolt nappalit kell takarítanunk másnaposan. Ha alkoholmentesen mulatunk, akkor csak a fáradtsággal kell megküzdenünk reggel.

 

forrás: thekitchn.com

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!