5 reggelizős tipp Texasból
1.Bacon helyett chorizo
Persze, semmi gond a baconnel, de a spanyol eredetű kolbászféle sokkal izgalmasabb ízt ad az ételnek. Tekerhetjük a szeleteit reggeli tortillába, tálalhatjuk a tükörtojás mellé (ahogy a bacont), vagy keverhetjük a hagymás rántottába.
2.Tökéletesítsük a gravy-t (vagyis a húsos szaftot)
Elsőre nem hangzik bonyolultnak az elkészítése (hiszen csak húslé), de ha már ettünk igazán jó szaftot, akkor csak a minőségit akarjuk majd. Texasban az aranyszabály a kolbász+zsálya kombináció. Ez a recept alapján egy sűrűbb elegyet alkot, amelyet kenyérrel, vagy vajas keksszel érdemes fogyasztani.
3.Valami édeset is csempésszünk bele
Az állam több részén is népszerű a cseh kalács. A felül nyílt péksüteményeket gyümölcslekvárral töltik meg. Délebbre a német palacsintáért rajonganak, valamint a nagy, gyümölcsökkel tálalt gofrikért.
4.Maradjunk az egyszerűségnél
A legnagyobb kedvenc egy klasszikus reggeli étel: 1-2 tojás, ahogy szeretjük (baconnel, kolbásszal, hagymával, pirítóssal, keksszel, stb.). Gyakran fogyasztanak mellé hash brownst (kb. tócsni) is.
5.Vegyük komolyan a kávét
Minőségi őrleményből készítsük a kávénkat. A texasiaknak is rengeteg opciójuk van, hogy helyi készítésű termékeket használjanak, melyek jó minőségű babból készülnek. Kóstoljunk mi is több féle kávét, viszont a voksunkat a minőség mellett tegyük le. Innentől már szinte mindegy, hogy espressoval kezdjük a napot, vagy a tejesebbek rajongói vagyunk.
via: The Kitchn