5 ok, hogy köretnek sült retket válasszunk
1.Egész évben megtalálható a retek: Ezt a zöldséget általában a tavaszhoz kötik, de egész évben elérhető. Ha nyersen szeretnénk fogyasztani, természetesen a friss, tavaszi a legjobb döntés, de sütni bármelyik évszak retke megfelelő.
2.Nagyon gyorsan sülnek: A burgonyával, kelbimbóval, tökkel ellentétben a puha reteknek elég csupán 10 perc a sütőben és már tálalható is.
3.A sütés megédesíti a retket: Ha az íze miatt nem kedveljük a nyers változatot, akkor tegyünk egy próbát a sülttel. A sütés alatt édeskésebbé válik a retek íze, kevésbé lesz tolakodó, vagy fanyar.
4.Nagyon szaftos: Ezt a kifejezést húsokra használjuk inkább, de ha egyszer kipróbálod a sült retket, érted, miért írjuk, hogy szaftos. Sok levet ereszt sülés alatt, kb. saját levében sül. Frissítő köret a nehézkes, keményítős, téli zöldségek után.
5.Tündöklően színes: Már pusztán a látványa feldobja a tálat – főleg télen, mikor minden olyan sötétnek, egyhangúnak tűnik. A retekkel színt viszünk a szépen megterített asztalra.
via: The Kitchn