5 gyakori hiba tésztasaláta készítésekor
1.Nem a megfelelő tésztát használjuk: Rengeteg féléből választhatunk és pont ez a gond. Honnan tudjuk, hogy melyik az igazi? A méret és az alak sem mindegy. A spagetti és a cérnametélt alapból kizártak. Érdemes a masnitészta mellett dönteni, amely tuti befutó lehet – aranyosan néz ki, és a mérete is pont jó.
2.Túlfőtt vagy alulfőtt tészta: A tésztafőzés alap konyhai művelet, így sokan oda se figyelnek rá. Egy ilyen ételnél viszont ez a sztár a tányéron, tehát nem árt némi gondoskodás. Sózzuk meg megfelelően a vizet és kövessük a csomagoláson található utasítást. Villapróbával pedig ellenőrizzük, mikor jó a tésztánk.
3.Fűszerezzük a tésztát: A hidegtálaknál ugyanolyan fontos az ízesítés, mint a meleg ételeknél. Használjunk a só mellett néhány fűszernövényt, hogy ízesebb legyen az ételünk.
4.Túl hamar keverjük hozzá a tésztát a többi hozzávalóhoz: Ne dressingeljük a tésztát, amíg ki nem hűlt teljesen, hiszen így veszíthetünk az ízéből.
5.Hamar elkészítjük: Egy buli házigazdájaként rengeteg ételt kell felszolgálnunk, így igyekszünk minél hamarabb nekilátni a készülődésnek. A tésztasaláta viszont nem hálálja meg, ha gyorsan összedobjuk – egy ázott, ragacsos valami lesz belőle.
via: TheKitchn