Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

25 bőrbarát étel II. rész

Mutatjuk a korábbi lista folytatását.
2018. July 22.

1.Szója

A benne található antioxidáns, az izoflavon segít megakadályozni a kollagénszint csökkenését, amely a finom ráncokat eredményezi. A tempeh, a tofu és a szójabab is tartalmazza ezt az antioxidánst.

2.Osztriga

Ha a legjobb cinkforrást keressük, akkor a kagyló kell nekünk. Ez az ásványi anyag kulcsszerepet játszik a bőrsejtek megfelelő növekedésében és működésében.

3.Sárga kaliforniai paprika

Egy tanulmányban olvasható, hogy azok, akik rendszeresen fogyasztanak zöld és citromsárga zöldségeket, kevésbé ráncosak (különösen a szemkörnyéknél).

4.Kávé

Rendszeres fogyasztása csökkenti a nem-melanómás bőrrák kialakulásának kockázatát. Viszont vigyázzunk, mert nagy mennyiségű fogyasztása más betegségek kialakulásához vezethet, így heti maximum 28 csészényivel igyunk.

5.Kiwi

Ennek a kis gyümölcsnek nagyon magas a C-vitamin tartalma. Ez a vitamin stimulálja a kollagénszintézist, így feszesebben tartja a bőrt.

6.Tojás

Magas mennyiségű fehérjét biztosít kevesebb mennyiségű zsírral. a magas zsírtartalmú ételek öregítik a bőrt.

7.Sütőtök

A sült sütőtök az egyik legjobb béta-karotinforrás. Ezt a vegyületet a szervezetünk A-vitaminná alakítja, amely elengedhetetlen a bőrsejtek növekedéséhez.

8.Vörösbor

A rezveratrol elsődleges forrása, amely antioxidáns daganatellenes tulajdonságáról ismert.

9.Napraforgó mag

Magas E-vitamin tartalma miatt segít pattanásmentesen tartani a bőrt. Erősíti az immunrendszert, így az jobban felveszi a küzdelmet a gyulladásokkal szemben, amelyek a pattanásokat okozzák.

10.Sárgarépa

A karotinoidtartalmú gyümölcsök és zöldségek fogyasztása természetes, sárgás tónust kölcsönöz a bőrünknek, amely egészségesebb látszatot kölcsönöz.

11.Makréla

A B12-vitamin egyik legjobb forrása. A vitamin hiánya hiperpigmentációt (fekete foltokat) vagy vitiligot (fehér foltokat) eredményez.

12.Csicseriborsó

Alacsony a glikémiás indexe, hiszen sok benne a fehérje és a rost. Az alacsony glikémiás étrend pedig csökkenti a piros pöttyök és a pattanások kialakulásának kockázatát.

via: Prevention

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!