12 magas szénhidráttartalmú étel
1.Aszalt gyümölcs
Mivel ezekben koncentrált a cukor, így sokkal magasabb a szénhidráttartalmuk, mint a friss testvéreiknek.
2.Hüvelyesek
Remek növényi fehérje források, viszont sok szénhidrátot is nyerünk belőlük. Már fél csésze főtt lencsében vagy ugyanennyi fekete babban 20g szénhidrát található.
3.Joghurt
Persze, az ízesített, gyümölcsös változatok még több cukrot tartalmaznak, de a natúroknak is magas a szénhidráttartalma. Ez azért van, mert természetes tejcukor található bennük, a laktóz.
4.Gyümölcslé
Az aszalt gyümihez hasonlóan a gyümölcslé is koncentráltan tartalmazza a gyümölcscukrot. Habár a 100%-os változatokban vitaminok és ásványi anyagok is vannak, mégis sok bennük a cukor.
5.Quinoa
Félcsészényi főtt változatban pont annyi szénhidrát van, mint fél ugyanennyi főtt tésztában. Még akkor is, ha ez nem gabona, hanem mag.
6.Banán
Nem épp diétás gyümölcs: egy közepes méretűben annyi szánhidrát van, mint két szelet kenyérben.
7.GLuténmentes kenyér
Attól, hogy valami gluténmentes, nem feltétlenül alacsony szénhidráttartalmú. A legtöbb ilyen termék burgonya-, vagy tápiókakeményítővel készül.
8.Barbecue szósz
Persze, ezeket a szószokat gyakran magas fehérje tartalmú ételekhez fogyasztjuk (pl.: húsokhoz), de attól nem válnak egészségesebbé. Sok bennük az édes alapanyag: melasz, barna cukor, méz, amelyek megdobják a szénhidráttartalmat.
9.Teljes kiőrlésű tortilla
A szénhidrát szempontjából ég akkor sem sokkal jobbak a kenyérnél, ha összetett szénhidrátból készülnek (pl.: teljes kiőrlésűek).
10.Protein por
Nevével ellentétben messze van a tiszta fehérjétől. A tejsavó (amely a legtöbben megtalálható) tartalmaz szénhidrátot. Továbbá, ha ízesített, cukrozott változatot iszunk, tovább kúszik felfelé a szénhidrát-számláló.
11.Édesburgonya
Tele van tápanyagokkal: A-és C-vitaminnal, káliummal, rostokkal, de ez nem jelenti, hogy szénhidrátmentesek. Elvégre krumpli.
12.Mangó
A banánhoz hasonlóan nem fér bele az alacsony szénhidráttartalmú étrendbe. Egy csészényiben 25g szénhidrát található.
via: Prevention