Cukkinis-ricottás tarte
Omlós, sós pite könnyű töltelékkel.
Paradicsomos galette
Próbáltad már sósan a galette-et?
Túrós-szalonnás pite
Ebédre egy nagy tál salátával?
Mángolddal töltött galette
Szezonja van! A mángold nemcsak köret, hanem sós sütemény tölteléke is lehet.
Croque Madame és Monsieur szendvics
Reggelizz, akár egy király! Sőt mint egy francia király!
Mozzarellás quiche
A franciák kedvenc sós pitéje tökéletes lehet egy ráérős hétvégi reggelinek, de akár ebédre, főételként is tálalhatjuk.
Szénhidrátszegény jambalaya füstölt tofuval
A cajun konyha egyik legnépszerűbb étele a jambalaya. Ahány ház, annyi szokás, szokták mondani, ezért úgy gondoltam, az én alaposan újragondolt verzióm is belefér. Az erős, karakteres fűszerezést meghagytam, azonban kivételesen a szénhidrátszegénység volt a cél, ezért a belefőzött rizst füstölt tofuval helyettesítettem.
Jöjjön egy laktató, tápláló étel, amely friss kenyérrel és egy pohár vörösborral szuper téli ebéd!
Babos-kolbászos cassoulet
Az igazi francia hagymaleves
Már nem csak a reggelek csípősek, hanem napközben is kellemetlen az idő. Hamar sötétedik, későn világosodik, és nehezen indulnak a napok. Akkor legalább fejeződjenek be jól! Szerintem ezt pont egy ilyen leves garantálja, mert levesből sosem elég, francia hagymalevesből pedig végképp nem, és igazán ebben az időben esik jól. Laktató (talán kicsit nehéz is, de kibírjuk, mert megéri, annyira finom), és nem bonyolult az elkészítése.