Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
fotó: 123rf

Kultúrsokk a nyaralás alatt, (nem csak) éttermekben

2022. July 3.

A nyaralás során kinyílik a világ, bizonyos dolgok azonban mindenkit meglepnek, aki nincs ezekhez hozzászokva. Nézzük, mi a legfurább magyar turistaként külföldön. 

Spanyolország: vacsora este 10-kor? Hát persze!

“Mindig dobok egy hátast, hogy a spanyolok lazán vacsoráznak este 10-kor. Megfőzik szépen otthon a menüt, akár két fogást is, vagy beülnek egy étterembe. Mi itt mantrázzuk, hogy 7 után nem eszünk, de ez teljesen normális dolog arrafelé.”

Japán: az automatákban komplett menük vannak!

“Japánban az automaták komplett menüket adnak ki. Simán kérhetsz rántott húst sült krumplival, vagy sushit grill zöldségekkel, és találsz olyan automatát, ami gond nélkül kiadja. Teljesen szürreális ez európai fejjel.”

Hollandia: irány a Michelin-csillagos étterem, bringával!

“Az emberek mindenhová biciklivel mennek. De olyannyira, hogy temetésre és Michelin-csillagos étterembe is. Teljesen döbbenetes, amikor jól öltözött, elegáns emberek megérkeznek a bringájukkal, leveszik a bukósisakot és megigazítják a frizurájukat, aztán beülnek mondjuk egy komolyabb étterembe.”

Görögország: ó, az a rengeteg ajándék!

“Ha egy görög szigeten beülsz egy étterembe, a végén mindig kapsz ajándékot is. Általában dinnye vagy sütemény érkezik, illetve a felnőttek gyakran kapnak kis pohárkában ouzót vagy rakit, a gyerekek édes szörpöt. A pincér általában így hozza ki a számlát, ezekkel a kísérőkkel.”

Románia: nem divat a borravaló

Romániában nem sértődik meg a pincér, ha nem kap borravaló. A helyiek igazából csak akkor jattolnak, ha kiemelkedően jó volt a szolgáltatás, de alapesetben ez egyáltalán nem számít elvárásnak”.

Dél-Korea: fine dining a kisboltból

Dél-Koreában borzasztóan drágák az éttermek, ezért csak az elit engedheti meg magának ezt a luxust. Viszont az átlagember se főz minden nap, a kisboltban rengeteg gourmet kaja van. Teljesen megszokottnak számít, hogy egy átlagos boltban pl. frissen elkészített homárt veszel vacsorára”.

Új-Zéland: mezítlábas éttermezés, a pincér szeme se rebben

Az új-zélandiak mázlisták, a többségük a parthoz közel él, az idő általában jó. Nagyon sokan járnak mezítláb, még a szupermarketbe vagy az étterembe is. Ez azonban sem a bevásárlókat, sem a vacsorázókat, de még a személyzetet sem lepi meg különösebben, mindez teljesen normálisnak számít.

Hízás a nyaralás alatt – ezek az okok lehetnek felelősek a felszedett kilókért

Forrás: BuzzFeed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!