Csirke- és marhagombócok tzatzikivel
Fűszeres marhagombóc és bundázott csirkenuggets – ezzel a kombóval csak nyerhetünk a hétvégi kerti bulin, hiszen a szárnyashús és a marhahús rajongóinak egyaránt kedvezünk. Na jó, még egy zöldségnuggets is kell majd a vegetáriánusoknak, ezt azt ajánlatot a recept végén találod.
Hozzávalók
4 személyre- A csirkegombócokhoz:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 2 gerezd fokhagyma
- só, őrölt fekete bors
- liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
- 4 dl olaj a sütéshez
- A marhagombócokhoz:
- 40 dkg darált marhahús
- 1 púpozott teáskanál taco fűszerkeverék
- só (ha a fűszerkeverék nem tartalmaz)
- zsemlemorzsa a panírozáshoz
- 4 dl olaj a sütéshez
- A tzatzikihez:
- 1 nagy kígyóuborka
- só
- 40 dkg görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál citromlé (ízlés szerint)
Elkészítés
A tzatzikihez az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd finoman besózzuk, és szűrőbe tesszük 15 percre. Ezután kinyomkodjuk, összekeverjük a görög joghurttal, a megpucolt, lereszelt fokhagymával, a citromlével és ha szükséges, további sóval. Tálalásig hűtőbe tesszük.
A csirkemellfilét feldaraboljuk, a megtisztított fokhagymát szintén. Együtt késes aprítóba tesszük, sózzuk, borsozzuk, pépesre törjük. Kb. 12 gombócot formázunk belőle, ezeket hagyományos módon lisztbe, majd felvert, enyhén sózott tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Közepesen forró olajban aranysárgára sütjük, tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük.
A marhahúst fűszerezzük, majd kb. 12 gombócot formázunk a masszából. Zsemlemorzsába forgatjuk, és közepesen forró olajban átsütjük, tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük.
A gombócokat a tzatzikivel tálaljuk, további salátával köríthetjük.
A zöldségnuggets-et is próbáld ki: