Grillezett csirkemell mexikói salátával
Van úgy, hogy nem szeretnénk „túlbonyolítani” az ebédünket. Ilyenkor jön jól a csirke-köret duó, de a szokásos rizst ezúttal cseréljük le egy kicsit izgalmasabbra!
Hozzávalók
4 személyre- A húshoz:
- 4 db felezett csirkemellfilé
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2-3 teáskanál taco fűszerkeverék
- A salátához:
- 2 konzerv (2*24 dkg töltőtömeg) vörösbab
- 1 konzerv (kb. 28 dkg) csemegekukorica
- 1 nagy vagy 2 közepes kápiapaprika
- 25 dkg tejföl
- 5 dkg majonéz
- 1 kis fej lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, őrölt fekete bors
- aprított snidling a díszítéshez
Elkészítés
A csirkemellfiléket óvatosan kissé kiklopfoljuk. Az olajat kikeverjük a fűszerkeverékkel (ha nem tartalmaz sót a keverék, megsózzuk), és beleforgatjuk a csirkét. 1-2 órára, lefedve hűtőbe tesszük.
A körethez a lecsepegtetett babot, kukoricát, illetve a megmosott, kis kockákra vágott paprikát egy tálba szórjuk. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, a megpucolt, felaprított lila hagymával és lereszelt fokhagymával, valamint sóval és borssal, majd az előbbiekhez forgatjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük.
A bepácolt csirkemelleket felforrósított kontakt grillben (vagy serpenyőben) átsütjük. A salátával tálaljuk, aprított snidlinggel díszítjük.
Ezt a receptet is próbáld ki: