Halas clubszendvics
… Ha pedig ebédre szeretnéd elkészíteni, tartalmasabb salátával és hasábburgonyával tálalhatod.
Hozzávalók
4 személyre- 25 dkg tengeri halfilé
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- 10 dkg retek
- 6 evőkanál majonéz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-2 teáskanál tetszőleges csípős paprika (pl. jalapeño) vagy csemegeuborka
- 8 szelet toastkenyér
- 8 nagyobb szelet edami sajt
- kb. ½ kígyóuborka
Elkészítés
A halfilét egy serpenyőben, kevés felhevített olívaolajon átsütjük, közben finoman megsózzuk. Miután kihűlt, villával összetörjük, majd kikeverjük a majonézzel, a megpucolt, lereszelt fokhagymával és a finomra aprított paprikával/uborkával. Ha szükséges, még megsózzuk.
A kenyérszeleteket megpirítjuk. Összeállítjuk a szendvicseket: egy kenyérre teszünk egy szelet sajtot, erre jön a halas krém negyede, amire megmosott, felkarikázott kígyóuborkát pakolunk. Erre helyezünk még egy szelet sajtot, majd lezárjuk egy 2. szelet pirítóssal. Hasonlóan elkészítjük a másik 3 szendvicset.
Ezt a receptet már próbáltad?