Ezért érdemes kakaóporral beszórni a tortaformát
2021. June 6.Vannak azok a bizonyos pofonegyszerű ötletek, amelyek hallatán a homlokunkra csapunk: miért nem jutott ez eddig eszünkbe? Valahogy így van ez a kakaóporos beszórással is. Egyértelmű, persze, de valahogy kimaradt idáig sokunk életéből.
Ha tortákat, süteményeket sütünk, és nem a sütőpapír mellett döntünk, elengedhetetlen a tortaformát vagy tepsit kikenni valamilyen zsiradékkal, és beszórni liszttel. Ezzel biztosítjuk, hogy sütés után a kész sütemény szépen kijöjjön a formából. De mi a helyzet akkor, ha csupa csokis, kakaós süteményt, például kevert tésztát vagy piskótát sütünk? A liszt nem fog bezavarni az élvezeti értékébe, ám valljuk be, a barna tésztán nem igazán mutat jól a fehér lisztmaradvány. Innentől már könnyen kideríthető, hogy a megoldás a kakaópor lesz. Nemcsak a színe miatt, hanem egy kis plusz ízt is ad a tésztának. Mindenki nyer: egyszerre lesz finom és csoda szép a kész sütemény. Viszlát, fehér lisztfoltok!
Forrás: mashed