Elrontottad a sütit? Így mentheted meg!
Mindenkinek ismerős érzés, amikor valami hatalmasat akar durrantani, de a sors máshogy rendelkezik. Meg nem szilárdult krémek, szétesős tészták, fura masszák, vagy morzsálódó fűrészpor halmok jelzik ilyenkor a mindent elsöprő vereséget. Ám még innen is van visszaút! Megfelelő tálalással gyakorlatilag bármilyen elrontott sütemény megmenthető.
Ha túl száraz
Mire való a tejszínhab? Adj neki gazdagon! Ha még csinosabbat akarsz rittyenteni, szórd meg egy pici mogyoró- vagy tortadarával, és máris olyan, mintha cukrászdából hoztad volna! Ha ennél több időd és affinitásod van a projekt megmentésére, összedobhatsz egy gyors pudingot vagy csokikrémet is, amolyan kiegészítésképpen. Bónusz, ha van otthon pici küblid, amit a tányér szélére rakhatsz a benne lévő krémmel. (A sushis készletekhez kapható szójaszószos tálka például tökéletes erre a célra.)
Ha szétesik
Szintén egy alternatív tálalási mód lesz a megoldás. Próbálj meg kisebb kockákat varázsolni belőle, az sem baj, ha nem mértani pontosságúak. Ezeket halmozd egy müzlis tál egyik felébe, a másik felét töltsd fel gyümölcsdarabkákkal vagy egy gombóc fagyival. Másik verzió, hogy a kupac fölött hadonászol egy kicsit bolti csokisziruppal, máris művészi a végeredmény!
Ha nem állt össze
Klasszikus. Szíved-lelked benne van, de már az gyanús, amikor elkezdenéd felvágni, és kapásból elmerül benne a kés. Ilyenkor általában lehetetlenség egy épkézláb szeletet kiszedni, úgyhogy jöhet a B terv. Vegyél elő egy Martinis poharat! Hidd el, még a legocsmányabb süteményt is ha belekanalazod, és megszórod pár szem gyümölccsel (például eperrel), mindeni azt fogja hinni, hogy direkt az exkluzív tálalás.
Ha szétcsúszik
Ha többrétegű tortát készítettél (volna), de a rétegek nem akarnak megmaradni egymáson, csinálj úgy, mintha direkt lenne! Csúsztasd el egymáson lépcsősen, szórd meg kakaóporral vagy fahéjjal, a tetejére pedig szúrj pár aszalt gyümölcsöt néhány fogpiszkáló segítségével. Micsoda művészi alkotás – ezt csinálják utánad!
Ha nyers maradt
Nyilván első az élelmiszerbiztonság, szóval ha nagyon necces a dolog, tedd vissza a sütőbe. Ettől nyilván totál amorf lesz, és könnyen lehet, hogy ki is szárad, ez esetben az előző néhány opcióból válogathatsz. Azonban ha csak folyós maradt a közepe, semmi pánik, csupán annyit tegyél meg, hogy nagy csinnadratta közepette vágod fel, amikor mindenki az asztalnál ül. Az Instagram telis tele van olyan videókkal, ahol kifolyik a sütemény közepe, senkinek nem kell tudnia, hogy amúgy ezt nem így tervezted. Tudod, minden a tálalás, nem csak fizikálisan, mentálisan is!