Ha így fagyasztod le a húst, megkönnyíted és lerövidíted az elkészítési időt
2020. July 25.Ez a tipp azoknak fog jól jönni, akik szeretik a gyors, serpenyőben vagy sütőben készült húsokat, például a csirkét, a pulykát vagy a szeletekre vágott karajt, tarját. Mielőtt lefagyasztjuk, jöjjön egy apró, de hasznos trükk. Ez pedig nem más, mint az, hogy fagyasszuk bepácolva.
Miután megvásároltuk a húst, szeleteljük fel (ha szükséges, a csirkecombokat természetesen nem szükséges darabolni), majd forgassuk a kedvenc pácunkba. Ha van plusz 5 percünk, keverjünk saját marinádot! Ezúttal ne a tejtermékes, hanem az olajos-savas pácokat részesítsük előnyben! Lehet édes-savanyú, zöldfűszeres-olajos, mustáros, citromos, balzsamecetes. Töltsük fagyasztótasakba, tegyük bele a húst. Zárjuk le a tasakot, rázzuk össze, majd egyszerűen helyezzük a fagyasztóba. Ezután már csak annyi van hátra, hogy elkészítés előtt időben kivegyük az előre bepácolt húsunkat a mélyhűtőből. Ne szobahőmérsékleten, hanem a hűtőben hagyjuk kiolvadni! Miután felengedett, nekünk tetsző módon serpenyőben vagy sütőben (esetleg zöldségekkel dúsítva vagy krumpliágyon) süssük meg.
Ha aggódnánk amiatt, hogy „túlpácoljuk” a húst, gyorsan leszögezzük, hogy ez szerencsére nem fordulhat elő. Tény, hogy egyetlen húsfélét sem ajánlott 24 óránál tovább marinálni, pácolni, ám a fagyasztás megállatja a folyamatot. Akár 1-2 hónapot is tölthet a hús a hűtőben, pácunk csak azután fog ismét akcióba lépni, miután felenged.
Forrás: the kitchn