Paradicsomos csicserivel töltött cukkini
A töltött zöldségek egyik nagy előnye, hogy ízlésünk és elérhető alapanyagaink függvényében szabadon variálhatók.
Hozzávalók
2 adaghoz- 1 db cukkini
- himalája só
- 2 evőkanál olívaolaj
- fél fej vöröshagyma
- fél konzerv aprított paradicsom
- szárított oregano
- friss bazsalikom
- 10 dkg főtt csicseriborsó
- reszelt sajt
- 10 dkg basmati rizs
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A cukkinit megtisztítjuk, majd hosszában kettévágjuk. Kikanalazzuk a magos belsejét, és megsózzuk. Kis méretű tepsibe tesszük, és az előmelegített sütőben elkezdjük megpuhítani.
Eközben elkészítjük a tölteléket. Felhevített olívaolajon megpirítjuk a finomra aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, oreganóval és bazsalikommal fűszerezzük. A csicseriborsót aprítógépben durvára daráljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószhoz, és pár perc alatt összefőzzük.
Az elősütött cukkinit megtöltjük a csicseris szósszal, majd sajtot reszelünk a tetejére. Visszatesszük a sütőbe, és még kb. 10 percig sütjük.
Közben kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük köretként a basmati rizst. A töltött cukkinik mellé tálaljuk.