Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egyben sült fasírt zöldségekkel

Főételnek és főzelékekhez feltétnek is szuper lesz.
2020. March 25.

Praktikus és finom. Utóbbit szerintem nem kell magyaráznom, előbbin pedig a sokrétűségét értem. Dobj mellé egy gyors köretet, és máris kész a laktató fogás, de ha főzelék lesz ebédre, a feltéted is megoldott. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 80 dkg darált hús (sertés vagy sertés-marha)
  • 1 nagy tojás
  • só, őrölt fekete bors
  • 5 púpozott evőkanál zabpehely
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg bébispenót

Elkészítés

 

A húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a zabpelyhet. Összedogozzuk. 

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Rátesszük a megpucolt, finomra aprított vöröshagymát, dinsztelni kezdjük rajta. Hozzáreszeljük a szintén megpucolt fokhagymát. A répát megtisztítjuk, vékony karikára (vagy kis kockákra) vágjuk. 5-6 percet sütjük a serpenyőben alacsony lángon, majd hozzászórjuk a megmosott, leszárított spenótleveleket. Még egy percet sütjük, amíg a levelek összeesnek. 

Egy őzgerincformát kibélelünk folpakkal. A húsos massza felét belesimítjuk, elmélyítjük a közepét, azaz csinálunk egy „árkot”, belesimítjuk a zöldséges tölteléket. Befedjük a hús másik felével, lenyomkodjuk, lefedjük alufóliával.

180 °C-os sütőben 45 percet sütjük. Ezután levesszük a hús tetejéről az alufóliát, és újabb 10 perc sütés következik. Végül a fasírtot sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk óvatosan, majd a tetejét is szép ropogósra sütjük. Kis hűlés után szeleteljük fel. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kekszes-túrós pite

Kekszes-túrós pite

Jöhet egy finom süti délutánra?
Medvehagymás pogácsa

Medvehagymás pogácsa

Itt a szezon, süssünk pihe-puha pogácsát a tavasz sztárjával!
Humusz lepénnyel

Humusz lepénnyel

Készítsd hozzá házilag a péksütit!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!