Brownie karácsonyfák
Finom brownie cuki díszítéssel. A dekorálásba a gyerekek is nyugodtan bevonhatók! Az alap tésztába tehettek citrushéjat, kandírozott gyümölcsöket vagy durvára tört olajos magvakat is.
Hozzávalók (8 darabhoz):
20 + 3 dkg étcsoki
20 dkg vaj vagy margarin
1 teáskanál vaníliaaroma
3 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
1 kávéskanál olaj
tetszőleges szórócukrok a díszítéshez
Elkészítés:
Vízgőz felett összeolvasztjuk a 20 dkg apróra tördelt étcsokit a vajjal (vagy margarinnal) és a vaníliával. Simára keverjük, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. Hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, végül pedig a lisztet. A masszát kb. 20-22 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt kerek formába öntjük.
170 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk kb. 22-25 percre (vastagságtól függ, de a belseje mindenképpen maradjon egy kissé krémes). Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.
A süti tetejét egyenesre vágjuk, majd 8 egyenlő cikkre szeljük. 4 papír szívószálat középen kettévágunk (a legjobb, ha átlósan, így lesz egy éles végük), majd mindet egy-egy süticikk szélesebb oldalába szúrjuk.
A maradék csokit az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk. A sütik tetejére csorgatjuk, majd megdíszítjük tetszőleges szórócukrokkal.