Zablisztes császármorzsa
Szuper egyszerű, bárki által elkészíthető és könnyedén egészségessé alakítható desszert a császármorzsa. Csak cseréljük le a fehér lisztet és a finomított cukrot!
Hozzávalók
2 adaghoz- 4 db tojás
- 1 dl (növényi) tej
- 8 dkg eritrit
- 12 dkg zabpehelyliszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 evőkanál kókuszolaj
- porrá őrölt eritrit a tálaláshoz
- cukormentes lekvár
- friss gyümölcs
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját összekeverjük a tejjel és az eritrittel, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Csomómentesre keverjük, végül óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét úgy, hogy ne törjön össze a hab.
Egy kókuszolajjal vékonyan megkent palacsintasütő serpenyőt felforrósítunk, majd két adagban megsütjük rajta a császármorzsát. Először csak beleöntjük a palacsintatésztát, majd ha az egyik oldala már megszilárdult, fakanál segítségével kisebb darabokra, „morzsákra” tépkedjük-törjük. Átpirítjuk, majd porrá őrölt eritrittel megszórva, lekvárral és friss gyümölccsel tálaljuk.