Krémes polenta pirított gombával
A polenta – vagy más néven puliszka – mára kissé elfeledett étel lett, mégis érdemes néha elkészíteni, hiszen különböző feltétekkel igazán egyszerű, de változatos, gluténmentes főétel készülhet belőle.
Hozzávalók
2 adaghoz- 8 dl zöldség alaplé
- 12 dkg kukoricadara
- himalája só
- őrölt fehér bors
- kókuszolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg csiperkegomba
- friss petrezselyem
- 2 dkg parmezán sajt
- 1 dl rizstejszín
Elkészítés
Az alaplét felforraljuk, majd folyamatos kevergetés mellett fokozatosan hozzáadjuk a kukoricadarát, a sót és a borsot. Alacsony lángra vesszük, és kb. 15-20 perc alatt hagyjuk besűrűsödni.
A vöröshagymát és a csiperkét megpucoljuk és felszeleteljük, majd egy kókuszolajjal vékonyan megkent serpenyőben összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.
A besűrűsödött kukoricakásában elkeverjük a parmezánt és a rizstejszínt, hogy krémesebb állagot kapjon, majd a pirított hagymás gombával tálaljuk.