Cseresznye sósan
Imádom a cseresznyét, ezért nagyon sok formában készítem, legtöbbször édesen. Most azonban gondoltam, megosztom veletek az egyik kedvenc salátámat, amiben ugyan cseresznye van, de persze alapvetően sós összhatású. Nagyon érdekes ízkombináció, a quinoa sós és kissé roppan, a rukkola kesernyés, a cseresznye édes, az öntet pedig kellemesen savanyú. Imádom!
Hozzávalók
2 személyre- 15 dkg quinoa
- só, bors
- Az öntethez:
- 4 ek. olívaolaj
- 2 ek. citromlé
- 2 ek. balzsamecet
- 2 tk. mustár
- 2 tk. méz
- csipet só, bors
- A salátához:
- 4 nagy marék rukkola
- 25 dkg cseresznye kimagozva, félbevágva
- 8-9 dkg kéksajt, kecskesajt vagy feta morzsolva
- 5 dkg fenyőmag, pisztácia vagy vegyes mag
Elkészítés
Először a quinoát főzzük meg. Szűrőben alaposan leöblítjük, majd kb. kétszeres mennyiségű vízben felforraljuk, és 15-20 perc alatt készre főzzük. Lefedve állni hagyjuk, majd 5 perc elteltével villával átkeverjük.
Közben elkészítjük az öntetet: az összes alapanyagot zárható üvegbe tesszük, és alaposan összezárjuk.