Sütőtökös sült reggeli
A sütőtök imádók kedvenc évszaka az ősz, amikor legédesebb formájában kapható ez a sokrétűen felhasználható tökfajta. Ez alkalommal a reggeli zabkását készítettem el egy izgalmasabb formában, sütőtökkel dúsítva.
Hozzávalók
- 100 g puhára sült sütőtök
- 100 g cukormentes almaszósz
- 1 db tojás
- 25 g eritrit
- 1 ek vanília aroma
- 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 kk fahéj
- 50 g zabpehely
- banán, eper
- 1 ek mogyoróvaj
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A puhára sült sütőtököt kikanalazzuk a héjából, majd villával pépesítjük. A pürét összekeverjük az almaszósszal, a tojással, az eritrittel, a vanília aromával és a fűszerekkel. Végül beleszórjuk a zabpelyhet is és alaposan összekeverjük.
Süthető tálkába vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. A tetejét gyümölcsszeletekkel díszítjük, majd az előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük a reggeli süteményt.
Sütés után negyedórát pihentetjük, majd mogyoróvajat csepegtetünk a tetejére és frissen fogyasztjuk.