Tegyünk cukkinit az almás pitébe
1.Alacsony szénhidráttartalmú:
A cukkini az alacsony szénhidráttartalmú étrend egyik alapanyaga. Már azzal szénhidrátszegényebbé tesszük a piténket, ha alma helyett cukkinit rakunk bele – még akkor is, ha cukros fahéjjal szórjuk meg.
2.Hasonlít az almához:
Megfőzve a cukkini textúrája hajaz a sült almáéhoz, vagyis így szint végtelen lesz a cukkinis desszertek listája. A pite így is roppanós lesz kívülről, és szivacsos belülről.
3.Tovább van szezonja:
Mivel a trend az Egyesült Államokból indult, így ott sokat nyom a latba az is, hogy a cukkininak tovább van szezonja – egyes térségekben akár egész évben nő. Ezzel szemben az alma csak pár hónapig szezonális. Tehát, ha ott pitébe friss alapanyagot keresnek, akkor a cukkini remek választás.
via: Delish