20 étel, amelyeket ne együnk nyáron II. rész
1.Diákcsemege: Persze, a magvak és az aszalt gyümölcs egészséges, de a bolti változatban rengeteg extra cukor is található.
2.Szénsavas víz: Puffadás és folyamatos böfögés. Nem túl elegáns.
3.Homártekercsek: A tenger gyümölcsei könnyűk és számunkra egzotikusak – ezért érdemes ilyeneket fogyasztani, ha tengerparton nyaralunk. Viszont az ezekből készült salátákban sok a majonéz, amelynek magas a zsírtartalma.
4.Barbeque szósz: Mindössze 2 evőkanálnyi 100 kalóriát tartalmaz, plusz sok cukrot és sót.
- Tésztasali: Először is a tészta finomított szénhidrát, a szósz majonézes. Ha pedig túl sokáig hagyjuk kint a kerti asztalon, valóban egészséges az elfogyasztása?
6.Burgonyachips: Könnyű ezekből a nassolni valókból túl sokat enni. Feldolgozott alapanyagok, só, olajok. Ezekből viszünk be csipegetéskor sokat.
7.Fagyasztott joghurt: Persze, egészségesebb, mint egy jégkása, de a toppingok bizony elnyomhatják ezt: csoki, szirupok, gumicukor… és a sor csak folytatódik.
8.Cézár saláta: A rá kerülő öntet nyers tojásból készül, így ha sokat áll kint a melegben, veszélyes lehet az elfogyasztása. Ezen felül tele van egészségtelen zsírokkal a sajt és az olajok miatt.
9.Brokkoli: Egészséges, az igaz, de ez az egyik zöldség, amely puffadást okoz.
10.Felvágottak: Két szeletben több a nátrium, mint egy csomag sósperecben. Emellett tele vannak nem természetes alapanyagokkal, mert magas fokon feldolgozottak.
via: Delish