5 dolog pizzapartyhoz
1.Pizzakő: Fontos, hogy jó minőségűt válasszunk, hiszen az olcsóbbak könnyebben repednek meg, és nem tartják úgy a hőt. A megfelelő pizzakő ropogósra süti a tészta alját, az egész ételt pedig egyenletesen átsültté teszi.
2.Digitális konyhai mérleg: Hagyjuk a polcon a mérőpoharakat, és eszünkbe se jusson a szemmértékre alapozni. A pizzatészta készítésekor fontos a pontos adagolás.
3.Jó minőségű sajt: Ne a trappista jusson eszünkbe, inkább a mozzarella, melyet reszelve, vagy karikázva is tehetünk a pizzára. Jöhet még a parmezán, vagy a feta is.
4.Pizzavágó: A pizzakőhöz hasonlóan ebben az esetben is számít a jó minőség. Csak egy éles görgővel tudunk szép szeleteket vágni a pizzából – könnyedén.
5.Bornyitó: Ezt magyarázni sem kell. Egy olaszos hangulatú estén a pizza párja nem lehet más, mint egy selymes, lágy vörösbor.
forrás: The Kitchn