Taco burgonya
A hagyományos mexikói étel tölteléke most tortilla helyett egy jókora puhára sült burgonya csónakba került.
Hozzávalók
2 adaghoz- 4 nagyméretű burgonya
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 20 dkg sovány darált marhahús
- mexikói fűszerkeverék
- 2 dkg lilahagyma
- 10 dkg csemegekukorica
- 15 dkg vörösbab
- 5 dkg koktélparadicsom
- 3 dkg zsírszegény trappista sajt
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 220°C-ra.
A burgonyát alaposan megmossuk, majd héjastól a forró sütőbe tesszük és 45 perc alatt puhára sütjük. Ha kihűlt, lehúzzuk a héját, majd egy kanállal óvatosan lyukat vájunk a közepébe anélkül, hogy szétesne. (A felesleges részt félretehetjük burgonyapürének.)
Egy serpenyőben kókuszolajt hevítünk, majd 10 perc alatt megpirítjuk rajta a marhahúst mexikói fűszerkeverék hozzáadásával.
A koktélparadicsomot apró kockákra, a lilahagymát finomra aprítjuk, majd összekeverjük őket a csemegekukoricával és a vörösbabbal.
A megpirult húst egyenlően elosztjuk a 4 burgonyában, majd rákanalazzuk a zöldségeket, végül megszórjuk az egészet reszelt sajttal.
A forró sütőben 10 perc alatt készre sütjük az ételt.