Íme egy isteni desszert felnőtteknek egy hétvégi estére
Hozzávalók
3-4 adaghoz- 4 dl baileys
- 6 dl habtejszín
- 7 g zselatin
- 500 ml tej
- 1 db vanília rúd kikapart magja
- 200 g kristálycukor
- 2 evőkanál keményítő
- 5 db tojás
- 80 g porcukor
- 100 g pisztácia
Elkészítés
A baileys-t 3 dl habtejszínnel és a porcukorral felforraljuk. A zselatint beáztatjuk annyi vízbe, hogy ellepje és várunk, míg meg nem duzzad. Ezután mikróban csípősre melegítjük és hozzáadjuk a baileys-es részhez. Osszuk el 3-4 pohárban és 1-2 órára tegyük hűtőbe pihenni.
A pisztáciát szárazon megpirítjuk, durvára vágjuk és minden réteg közé szórunk belőle.
A vaníliakrémhez a tejet a kristálycukorral és a vaníliarúd kikapart magjával felrakjuk melegedni. A tojások sárgáját kihabosítjuk a keményitővel és hozzácsurgatunk egy picit a langyos tejből, majd az egészet felrakjuk főni, addig, amíg puding állagú nem lesz Frissentartó fóliával szorosan lefedve langyosra hűtjűk és mehet a pohárba a baileys tetejére. A maradék habtejszínt felverjük 1dl baileys-el, majd ha elérte a megfelelő állagot, habzsákba tesszük és a vanília krém tetejére nyomjuk. Pörkölt, durvára darált pisztáciával díszítjük.