Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csoki, áfonya, corn flakes egy sütiben. Elég jó lett Olivér séf legújabb desszertje. Teszteltük.

Csokis áfonyás panna cotta szelet
2017. augusztus 17.

Hozzávalók

  • 200 g corn flakes
  • 100 g fehércsoki
  • 100 g étcsoki
  • 125 g vaj
  • 100 g áfonya lekvár
  • 50 g kókuszreszelék
  • 500 ml 2.8%-os tej
  • 500 ml habtejszín (30%-os)
  • 15 g zselatinpor 
  • 100 g friss áfonya
  • 1 db vaníliarúd
  • 120 g kristálycukor 

Elkészítés

Vízgőz felett  a vajat és a csokikat összemelegítjük ,majd  hozzárakjuk a lekvárt és a kókuszreszeléket .A corn flakes-t egy zacskóban  picit összetörjük, belekeverjük a csokis keverékbe majd egyenletesen  szétterítjük. Egy sütőpapírral  kibélelt  25×30 tepsibe (a fala is legyen kibélelve) 1 órára hűtőszekrénybe rakjuk. Közben nekiállunk  a panna cotta elkészítésének. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Olivér séf túrós barackos sütemény ajánlata

Olivér séf túrós barackos sütemény ajánlata

Vaníliás-barackos Charlotte torta

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?