Jöjjön a zsírban sült burgonyás tócsni egészségesebb, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagabb, és nem utolsó sorban látványosabb verziója!
Hozzávalók
- 30 dkg cékla
- 30 dkg édesburgonya
- 6 dkg zabliszt
- 3 dkg útifű maghéj
- himalája só
- 1 evőkanál adalékanyag mentes ételízesítő
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 10 dkg natúr joghurt
- friss petrezselyem
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
Az édesburgonyát meghámozzuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük 3 dkg zabliszttel, 1,5 dkg útifű maghéjjal, ½ evőkanál ételízesítővel, ízlés szerint himalája sóval, 2 gerezd fokhagymanyomón áttört fokhagymával és 1 egész tojással. A masszából maroknyi gombócokat formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben tócsni alakúra lapítjuk őket.
Ugyanezeket a lépéseket megismételjük a céklával is. (Ehhez érdemes gumikesztyűt húzni erős színe miatt.) Az előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük a tócsnikat. Egy-egy evőkanál natúr joghurttal és friss petrezselyemmel, melegen tálaljuk.