Mindenhol csak a csoki
Kutatások kimutatták, hogy fogyasztása dopamin-felszabadulást eredményez, csökkenti a stresszt és fejleszti a memóriát. Nem csoda, hogy az egész világon népszerű.
Minden évben közel 1,5 milló tonna kakaót termesztenek Elefántcsontparton. A csokoládé elkészítéséhez az erjesztett babokat kiszárítják, majd pörkölik, rostálják, megőrlik sűrű, barna folyadékká, melyet cukorral és tejjel dolgoznak össze. Innentől kezdve az íz-és formavariációknak csak a képzelet szabhat határt.
A csokoládét gyakran kézzel készítik, például Costa Rican, a Nahua Csokoládé Gyárban, vagy Brazíliában a Big Bang Candy Labben. A trüffeleket általában előre gyártott formákba készítik, és azokban szilárdul össze a csoki. Egyes alkotók ezt az édes kakaófolyamot választották szobruk alapanyagaiból: készült már például csoki-Eiffel torony.
De nem csak klasszikus táblás-bonbonos formában hódolhatunk kedvenc édességünknek. A forrócsoki vagy a csokifagyi egyaránt népszerű desszertek. Emellett a csokibevonatú édességek is, mint az M&M’s, mely hatalmas sikernek örvend világszerte.
A csokoládé előnyeit pedig nemcsak belsőleg, de már külsőleg is megtapasztalhatjuk csokis arcpakolás, vagy masszázs során. Mexikóban például a szépségterapeuták csokoládé-arcmaszkot kennek fel vendégeikre, Csehországban pedig a csokimasszázs a népszerű.
forrás: thisisinisider.com