Fordított szilvás-mákos süti, egészséges hozzávalókból
Hozzávalók
- 200 g szilva
- 80 g mák
- 150 g zabliszt
- 2 db tojás
- 30 g kókuszolaj
- 100 g eritrit
- 2 dl (növényi) tej
- 1 mokkáskanál sütőpor
- vanília aroma
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és szeletekre vágjuk. Egy szilikon sütőforma alját körbe beterítjük a szilva szeletekkel.
A tésztához összekeverjük külön a száraz és a nedves hozzávalókat. A lisztet a mákkal, a sütőporral és az eritrittel, a tojásokat pedig a kókuszolajjal, a tejjel és a vanília aromával. Ezután az egészet egynemű tésztává keverjük kézi habverővel és eloszlatjuk a tortaformában a szilva tetején.
Az előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.