Tavaszi tojáskrémes szendvics Ammerländer Edami sajttal
Hozzávalók
- bagett
- 6 főtt tojás
- Ammerländer Edámi sajt
- 1 csokor újhagyma
- retek
- salátalevelek
- fél dl tejföl
- fél dl mustár
- fél dl majonéz
- só, őrölt fekete bors
Elkészítés
A megpucolt főtt tojásokat a tejföllel, a mustárral és a majonézzel krémesre törjük. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk is, majd végül belekeverjük az újhagyma aprított fehér részét. A kettévágott bagettekbe salátaleveleket helyezünk, gazdagon rétegezzük a krémünkkel, majd ráhelyezzük az Ammerländer Edámi sajtszeleteket és a retekkarikákat. Erre a szendvicsre, ha csak ránézünk, akkor is megjön a jókedvünk – ha pedig megkóstoljuk, igazán érezhetjük, mit jelent testünk-lelkünk-nyelvünk számára a tavasz…
Az edámi világhírű holland félkemény sajtfajta, amely az Amszterdamhoz közeli kisváros, Edam nevét viseli. Az Ammerländer Edámi sajtjának íze lágy, selymes, amely refinált falatokhoz, ízletes sajttálakra és természetesen hideg- vagy melegszendvicsekhez is kitűnő választás. Ha egy megbízhatóan jó minőségű edámit szeretne megfizethető áron, akkor ezt a sajtot Önnek találták ki!
Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!