Lehet belőle könnyű előétel, vagy akár köret. Egy biztos: egyszerű, különleges és egészséges
Aki azt állítja, a saláta unalmas étel, biztosan nem próbálkozott még túl sok variációval. Ez az epres spenót saláta például egy nagyon különleges ízvilág, akár egy könnyű előételnek, akár köretként. Arról nem is beszélve, hogy a zsenge bébispenót ellát minket egy nagy adag A- és C-vitaminnal, valamint ásványi anyag tartalma is jelentős.
Hozzávalók
2 adaghoz- 10 dkg friss bébispenót
- 10 dkg eper
- 25 dkg zsírszegény mozzarella sajt
- 10 dkg zeller
- 1 marék pekándió
- balzsamecet krém
- himalaya só
- bors
Elkészítés
A spenótleveleket alaposan átmossuk és lecsepegtetjük. Az epret és zellerszárat szintén megmossuk, majd felszeleteljük.
Az omlós mozzarella sajtot kézzel apróbb darabokra szaggatjuk, sózzuk és borsozzuk.
Összeállítjuk a salátát a bébispenótból, az eperből, a zellerből, a mozzarella sajtból, és a pekándióból, majd gazdagon meglocsoljuk a balzsamecet krémmel. Frissen fogyasszuk.