Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Epres joghurtos mousse kekszes sütialappal

Adásban volt: 2017. May 11.
A recepthez tartozó videó
2017. May 11.

Hozzávalók

4 személyre
  • A kekszes alaphoz:
  • 200 g kesudió
  • 80 g kókuszreszelék
  • 4-5 ek méz
  • 6-8 db cukormentes keksz
  • A krémhez:
  • 2 lap zselatin
  • 130 g zsírszegény joghurt
  • 130 g creme fraiche
  • 25 g eritrit
  • 1 kg eper
  • 125 ml habtejszín
  • A díszítéshez:
  • friss mentalevél
  • pár szem eper
  • 1 tábla étcsokoládé

Elkészítés

1. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.

2. A kekszes alaphoz egy késes aprítógépbe tesszük a kesudiót, a kókuszreszeléket, a kekszet,a mézet és addig daráljuk, amíg összeáll. Ha szükséges még egy kis mézet adunk hozzá, majd poharakba töltjük.

3. Az epret botmixerrel pürésítjük és egy szűrőn átpasszírozzuk.

4. A krémhez egy lábasban felmelegítjük a joghurtot, a creme fraiche-t, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapokat. Ezután lehúzzuk a tűzről és megvárjuk, míg feloldódik. Az eperpüré felét a joghurtos krémhez keverjük, majd hozzáadjuk az eritritet is.

5. A hideg tejszínt habbá verjük, majd ezt is a krémhez keverjük.

6. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és az epreket egyesével belemártjuk.

7. A krém tetejére helyezzük az csokoládés epreket és friss mentalevéllel díszítjük. Jó étvágyat!

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!