Epres joghurtos mousse kekszes sütialappal
Hozzávalók
4 személyre- A kekszes alaphoz:
- 200 g kesudió
- 80 g kókuszreszelék
- 4-5 ek méz
- 6-8 db cukormentes keksz
- A krémhez:
- 2 lap zselatin
- 130 g zsírszegény joghurt
- 130 g creme fraiche
- 25 g eritrit
- 1 kg eper
- 125 ml habtejszín
- A díszítéshez:
- friss mentalevél
- pár szem eper
- 1 tábla étcsokoládé
Elkészítés
1. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
2. A kekszes alaphoz egy késes aprítógépbe tesszük a kesudiót, a kókuszreszeléket, a kekszet,a mézet és addig daráljuk, amíg összeáll. Ha szükséges még egy kis mézet adunk hozzá, majd poharakba töltjük.
3. Az epret botmixerrel pürésítjük és egy szűrőn átpasszírozzuk.
4. A krémhez egy lábasban felmelegítjük a joghurtot, a creme fraiche-t, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapokat. Ezután lehúzzuk a tűzről és megvárjuk, míg feloldódik. Az eperpüré felét a joghurtos krémhez keverjük, majd hozzáadjuk az eritritet is.
5. A hideg tejszínt habbá verjük, majd ezt is a krémhez keverjük.
6. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és az epreket egyesével belemártjuk.
7. A krém tetejére helyezzük az csokoládés epreket és friss mentalevéllel díszítjük. Jó étvágyat!