Tagliatelle gorgonzolás mártásban körtével és csirkével
Hozzávalók
4 személyre- 400 g tagliatelle
- 25 dkg csirkecomb filé
- 1 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 2 ek vaj
- 130 g dió
- 200 g gorgonzola (dolce)
- 3-4 dl habtejszín
- 1 nagyobb körte
- só, bors ízlés szerint
- szerecsendió
- friss bazsalikom
Elkészítés
1. A csirkét vágjuk 1×1 cm-es kockákra, sózzuk, majd felhevített serpenyőben, kevés olajon és vajon megpirítjuk. Végül egy tányérra kiszedjük.
2. A diót durvára vágjuk és ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk, majd ez is kiszedjük egy tányérra, és ugyanezt tesszük az apróra vágott körtével is, amit apróra vágott fokhagymával karamellizálunk.
3. Ezután öntsük hozzá a tejszínt és főzzük össze. Hozzáadjuk a gorgonzolát is, majd amikor felolvadt a sajt, hozzákeverjük a ropogós csirke kockákat is és a dió felét. Ízesítsük sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval.
4. Adjuk hozzá a sós vízben megfőzött tagliatellét és forgassuk össze a mártással. A maradék dióval és friss bazsalikommal díszítjük. Jó étvágyat!