Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Könnyű, epres desszert, csak 4 hozzávalóból

És amúgy is, olyan jól hangzik az a szó, hogy szuflé :)
2017. May 5.

Ilyenkor minden eperből van, mi másból lenne, az évi frisseper bevitel túlnyomó többségét foganatosítjuk, és beletesszük mindenbe, ami a konyhában készül, és nem kéri ki magának.

Továbbá felhalmozzuk a téli eperkészletet, dunsztolódnak a dunsztosüvegek, benne a sok főtt eper, kinél csak cukorral, másnál vaníliával, mentával esetleg bazsalikommal.

Én egy könnyű, de epres desszertet néztem ki, a szuflé szó amúgy is jól hangzik:

Hozzávalók

  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg friss eper
  • 3 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Eperszuflé

Előmelegítettem a sütőt 180 fokra. A megmosott epret késes aprítóban pürésítettem, a tojásfehérjét a cukorral együtt kemény habbá vertem. Belekevertem az epret, és a habot egy vajjal kikent formába töltöttem, majd 12 percre a forró sütőbe tettem. Forrón tálaltam.

Persze a Strawberry fields szólt a Beatlestől.

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kézműves hamburgerhez kézműves hamburgerzsemle dukál

Kézműves hamburgerhez kézműves hamburgerzsemle dukál

A saját formázású és ízesítésű húspogácsa sikere ugyanis arra csábítja a magamfajta mániásokat, hogy a hamburgerzsemle (-buci, stb.) készítésébe is belevágjanak.
Sajtos-sonkás tekercsek

Sajtos-sonkás tekercsek

Gyorsan, egyszerűen, jót!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!