Könnyű, epres desszert, csak 4 hozzávalóból
Ilyenkor minden eperből van, mi másból lenne, az évi frisseper bevitel túlnyomó többségét foganatosítjuk, és beletesszük mindenbe, ami a konyhában készül, és nem kéri ki magának.
Továbbá felhalmozzuk a téli eperkészletet, dunsztolódnak a dunsztosüvegek, benne a sok főtt eper, kinél csak cukorral, másnál vaníliával, mentával esetleg bazsalikommal.
Én egy könnyű, de epres desszertet néztem ki, a szuflé szó amúgy is jól hangzik:
Hozzávalók
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg friss eper
- 3 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Előmelegítettem a sütőt 180 fokra. A megmosott epret késes aprítóban pürésítettem, a tojásfehérjét a cukorral együtt kemény habbá vertem. Belekevertem az epret, és a habot egy vajjal kikent formába töltöttem, majd 12 percre a forró sütőbe tettem. Forrón tálaltam.
Persze a Strawberry fields szólt a Beatlestől.