Egyszerű és egészséges muffin recept finom kivis krémsajtos frostinggal
Hozzávalók
9 db muffinhoz- 25 dkg zabliszt
- 2 tojás
- 10 dkg görög joghurt
- 5 dkg kókuszolaj
- 10 dkg eritrit
- 1 teáskanál sütőpor
- 25 dkg light krémsajt
- 1 db kivi
- 10 dkg porrá őrölt eritrit
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
A tojást habosra keverjük az eritrittel, hozzáadjuk a kókuszolajt és a görög joghurtot is, végül pedig a zablisztet és a sütőport. Az egyneműre kevert tésztát szilikon muffin formákba adagoljuk és az előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.
Eközben a meghámozzuk a kivit. A felét villával pépesítjük, a másik felét meghagyjuk díszítésnek. A krémsajtot összekeverjük a kivi péppel és a porrá őrölt eritrittel, majd habzsákba töltjük és a hűtőbe téve pihentetjük.
Az elkészült muffinokat langyosra hűtjük, ezután a habzsák segítségével szépen feldíszítjük a krémsajtos frostinggal és a maradék kiviből vágott gyümölcsszeletekkel.