Forradalmi csirkés pite
Hozzávalók
20 cm-es piteformához- 30 dkg zabliszt
- 1 tojás
- 10 dkg kókuszolaj
- 40 dkg csirkemell
- 1 pohár natúr joghurt
- 20 dkg zsírszegény mozzarella sajt
- 10 dkg koktélparadicsom
- 5 dkg brokkoli
- só, bors
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
2. A zablisztet összekeverjük a tojással, a kókuszolajjal és egy csipet sóval, majd nyújtható tésztává gyúrjuk. Liszttel megszórt nyújtódeszkán a piteformának megfelelő méretűre nyújtjuk úgy, hogy a szélének is maradjon 1-2 cm. A tésztát a formába nyomkodjuk, majd az előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
3. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A csirkét kifilézzük, felkockázzuk, sóval és borssal ízesítjük. Egy serpenyőben kevés kókuszolajt hevítünk és megpirítjuk rajta a csirkemell kockákat. Ha szépen megpirult, egy dl víz hozzáadásával tovább pároljuk. A natúr joghurtot elkeverjük egy evőkanál zabliszttel és besűrítjük vele a csirkemellet. Végül apró darabokban hozzáolvasztjuk a mozzarella sajt felét.
4. A zöldségeket megmossuk, a koktélparadicsomot és a maradék mozzarellát felszeleteljük, a brokkolit pedig rózsáira szedjük.
5. 15 perc után kivesszük a sütőből a pitetésztát. Először megtöltjük a csirkeraguval, majd feldíszítjük a tetejét a zöldségekkel és a sajttal. További 10 perc alatt készre sütjük a csirkés pitét.